Спецакция в Комисията по хазарта, претърсват офисите на Васил Божков

Спецакция в Комисията по хазарта, претърсват офисите на Васил Божков

Спецакция тече и в Комисията по хазарта. "В момента се провеждат действия по претърсване в дома и офисите на Васил Божков", потвърди пред БЛИЦ Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев. "Действия по претърсване и изземване на документи се провежда и в Държавната комисия по хазарта. Операцията е продължение от действията на МВР и Специализираната прокуратура от миналата седмица", посочи още прокурор Милева.

По неофициална информация има задържани.

От рано тази сутрин се провежда и спецоперация в офисите на бизнесмена Васил Божков. Специализираната прокуратура и МВР влязоха във фирми на бизнесмена. Засилено полицейско присъствие има пред сградата на неговия "Нове холдинг", която се намира на улица "Московска" № 43 в София. Прокурори и следователи влязоха в офиса на "Националната лотария" на улица "Фритьоф Нансен". Служителите там не работят, сградата е пълна с полиция.

Освен това се претърсва и бивша резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Към момента няма информация каква е причината за претърсванията на полицията и прокуратурата. От МВР не потвърждават, но и не отричат информацията за полицейската акция.

Акцията се провежда в деня, в който поправките в Закона за хазарта, предвиждащи изключителен държавен монопол върху лотарийните игри, влизат на първо четене в парламента. Депутатите ще гледат проекта на Валери Симеонов веднага след като гласуват вота на недоверие срещу кабинета „Борисов” 3.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини