Родилното отделение в Петрич получи нова апаратура от ротарианци

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

На апаратура от последно поколение вече се радва персоналът на Родилно отделение-Петрич към МБАЛ „Югозападна болница“. Новата модерна придобивка за здравното заведение е благодарение на инициативата на ротарианци от страната и чужбина. Стойността на проекта „В Петрич се ражда живот“ е 86 973 щатски долара, от които 75 273 долара са осигурени от „Ротари”, останалите 11 700 долара са от Община Петрич.

Той се реализира от Ротари клуб-Петрич, съвместно с Фондация „Ротари“ към Ротари Интернешънъл, с помощта на клубове от Европа, Америка, Русия и община Петрич. Основен партньор по проекта е „Ротари клуб”-Ярмут, САЩ. Закупена бе модерна медицинска апаратура за пренатална диагностика, мониторинг на бременността и следродилна грижа. Обновено е и обзавеждането в родилното отделение.

Пет плакета в знак на благодарност бяха връчени от „Ротари” на партньорите по проекта. Дейвид Китчън от „Ротари”-Ярмут, САЩ, изрази огромно удовлетворение от изпълнения успешно проект в Петрич. Кметът Димитър Бръчков подчерта, че модерната апаратура съответства на професионализма на лекарите и гарантира спокойствието на родителите. Ротарианците обещаха, че следват още значими проекти за Петрич. Пожеланието на всички  бе да се раждат много бебета в родилното отделение на южния град.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини