Кметът Москов връчи 52 награди за активно участие в пролетното почистване на Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев
Снимки: Община Гоце Делчев

В ежегодното пролетно почистване в община Гоце Делчев и тази година се включиха много хора, а общинското ръководство спази създадената през годините традиция и награди най-активните участници.

Общо 52 парични награди бяха връчени от кмета Владимир Москов, като отличени за своето усърдие бяха трите гимназии, трите основни училища, Домът за деца «Иван Кюлев», както и седемте детски градини и обединени детски заведения в гр. Гоце Делчев.

Кметът даде и 38 индивидуални парични награди, придружени с благодарствени писма на жители на Гоце Делчев и собственици на фирми, които полагат грижи за зелени площи и градинки. Сред тях има хора, които от години поддържат междублоковите пространства на улица «Бяло море», ж.к. «Дунав» и ж.к. «Юг». Усилията на жителите на Гоце Делчев в поддържане на зелените площи и градинки бяха оценени от комисия, съставена предимно от представители на медиите.

«Нашата работа по отношение поддържане на чистотата, облагородяване на зелените площи, градинки и междублокови пространства, няма как да бъде успешна без съдействието и помощта на жителите на нашия град. Благодаря ви, че толкова активно участвате в разкрасяването на вашите квартали и ги правите така приятни и приветливи», каза Владимир Москов.

Тазгодишното традиционно пролетно почистване в Гоце Делчев се проведе във времето от 11 до 22 април 2016 г. и бе под мотото „Мисията не е невъзможна“. Община Гоце Делчев подсигури на всички желаещи полиетиленови торби и ръкавици, а освен това съдейства при извозване на събраните отпадъци, които в рамките на кампанията са 12 тона.

По време на традиционното пролетно почистване, с помощта на община Гоце Делчев са засадени 110 броя кестени, 25 броя смърч и двъглави ели, 80 броя дървовидна ружа и над 6500 броя различни видове цветя.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини