Тони Димитрова – прекрасният глас на Бургас и морето

Тони Димитрова
Тони Димитрова

Любимката на няколко поколения българи изпълнителка на емблематичната песен "Ах, морето" днес празнува рожден ден! Тони Димитрова е сред най-големите звезди на българската естрадна и поп музика. Дрезгавият ѝ глас е покорил сърцата на хиляди меломани у нас и в чужбина, а мелодиите на "За тебе хората говорят" и "За кой ли път" винаги вдигат на крака публиката.

Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в Бургас. Съвсем ествествено идва и любовта и към морето, което възпява не в една песен. Но всъщност става певица съвсем случайно като замества своя приятелка в полусамодеен оркестър. От тогава тя се запалва по музиката. Разбира че има талант и започва да работи по това. Големият шанс получава след конкурс – „Фамилия Тоника” търси кандидати за новите тоники. Успехите започват идват един след друг. Харесана е и през 1996 г. е назначена за солистка.

Същата година се явява на “Бургас и морето”, където й е присъдена трета награда за песента "Ах, морето". По-нататък следва шеметна кариера и много издадени албуми с паметните хитове "Балкански синдром", "За кой ли път", "Старецът и морето", "Още те обичам", "Малка водка с портокалов сок" и др.

Предлагаме ви текста на песента й „Обещание”:

Аз вървя по перона като бедно сираче

и си свиркам безгрижно,

а душата ми плаче...

Ще захвърля обувки,

ще изтичам на плажа

и сама на морето

свойта болка ще кажа...

Припев: Обеща да ме чакаш на последната гара

- там, където морето твоят шепот повтаря.

Обеща ми Луната над река Ропотамо-

обещания щедри, обещания само...!

Обеща да открием най-красивите дюни,

дето вятър докосва във душите ни струни.

Ще захвърля обувки, ще изтичам на плажа

и сама на морето свойта болка ще кажа...

Припев: Обеща да ме чакаш на последната гара-

там, където морето твоят шепот повтаря.

Обеща ми Луната над река Ропотамо-

обещания щедри, обещания само...!

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини