С 10 лева по-евтина забавачка в община Благоевград

С 10 лева по-евтина забавачка в община Благоевград

Община Благоевград ще намали таксата за детските градини и ясли с 10 лева. Това съобщи днес на пресконференция кметът Румен Томов. Той припомни, че това е едно от обещанията му по време на предизборната кампания пред избирателите. „В момента финансовото състояние на общината никак не е добро. Затова можем да намалим само с 10 лева таксата и да помогнем на бюджета на тези семейства, които имат деца в детските градини и ясли. До края на мандата ми целта е да направим напълно безплатни детските градини и ясли”, каза още градоначалникът.

В момента родителите плащат по 2 лева на ден, което прави месечно по около 40 лева. След гласуването на предложението на кмета от общинския съвет и влизането в сила на решението тази такса ще е около 30 лева.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини