Кой печели и кой губи от стачката на превозвачите?

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Без градски и междуградски транспорт ще осъмнем в Пиринско в понеделник, 13 януари. Стачката на превозвачите сигурно има своите аргументи. Така и не бе постигнат консенсус с правителството. Всички, които ползват редовно автобусен транспорт, за да стигнат я до работа, а до училище, я до лекар, я до аптека, остава да се молят утре да стане чудо и да се стигне до споразумение между превозвачите и управляващите. А дано, ама надали!

Дали гражданите, които ще бъдат лишени от автобусен транспорт в понеделник, ще разберат стачкуващите превозвачи? Трудно ще се случи това. Сигурно е, че те са на губещата страна.

Дано превозвачите не си отворят нов фронт – този път срещу тези, които ползват техните услуги. Защото в страната ни почти никога няма постигнато съгласие и разбиране, когато един бранш се бори за правата си, но с цената на лишения и трудности за останалата част от обществото. Според превозвачите проблемът не е само в тол таксите, а и в нерегламентираните превози, и в недостатъчното финансиране на губещите автобусни линии.

Сигурно е, че от протеста им ще спечелят таксиметровите компании. Добре е шофьорите им да отдъхнат добре в следващите три дни, за да могат в понеделник да въртят волана от сутрин до вечер. Защото е сигурно, че ще имат много работа. Влаковете също могат да понапълнят някой и друг вагон повече с пътници.

Остава надеждата, че след понеделник няма да има друг ден без автобуси. Топката е в управляващите и в превозвачите.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини