Митрополит Серафим хвърля кръста на Йордановден в Гоце Делчев

Митрополит Серафим хвърля кръста на Йордановден в Гоце Делчев

Община Гоце Делчев и Неврокопска Митрополия организират на Йордановден традиционния ритуал по хвърлянето на Богоявленския кръст в река Градска. Началото на празничния 6 януари е в 07.00 часа с богослужение в Катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Два часа по-късно е светата литургия, която ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

След това ще има водосвет в църквата, а литийното ществие по улица „Търговска” към река Градска ще започне в 11.15 часа. Богоявленският кръст ще бъде хвърлен във водите на реката в 11,30 часа. Митрополит Серафим и свещениците ще осветят водните извори и знамената на офицерите и сержантите от запаса и резерва и знамената на Гранично полицейско управление-Гоце Делчев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини