Жители и гости на Банско дегустират отбрани вина и ракии от цял свят

Жители и гости на Банско дегустират отбрани вина и ракии от цял свят

Дегустация на качествени вина и спиртни напитки от България и света ще могат да направят жители и гости на Банско по време на „Wine & Spirits Fest Bansko”. Събитието ще е на 31 януари и 1 февруари в „Кемпински Хотел Гранд Арена” във времето от 13,00 до 21,00 часа.  То ще се проведе за първа година в града под Тодорка.

Посетителите ще могат да опитат от изложените напитки, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място. Самите производители, технолози или професионалисти ще разказват за детайлите по производството, технологията и спецификата на продуктите.

Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби – „Вила Юстина”, „Домейн Мараш”, „Винекс”-Преслав, „Винарна-Драгомир”, „Four Friends”, „Винарна- Свищов”, „Trastena”, както и вина от Италия, Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).

Голямо разнообразие ще има и при спиртните напитки – ще бъдат представени български, сръбски, македонски и турски ракии. Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна - дюля, кайсия, слива и други. Разнообразието на плодови ракии ще допълни и българската „Дестилерия”-Исперих с ракии от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други.

От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк - гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано. Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението. Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и други интересни храни. Виненият и ракиен фест се провежда със сътрудничеството на Община Банско.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини