Още 6 м. затвор за Марто Дебелия, заплашил надзирател в затвора

Още 6 м. затвор за Марто Дебелия, заплашил надзирател в затвора

Лишаване от свобода за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим, постанови Районен съд- Дупница за подсъдимия Мартин Филипов-Дебелия., който е употребил сила - държал е с двете си ръце надзирател, с цел да не му вземе притежаван от него мобилен телефон, а по- късно отправил и закана към него с думите: „нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“.Съдия Страхил Гошев одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си.

Подсъдимият  Мартин Филипов, на 40 години от Благоевград, в момента изтърпява  наказание „Лишаване от свобода“ в затвора – Бобов дол се призна за виновен в това, че на 19.04.2019 година в затвора Бобов дол – гр. Бобов дол е употребил сила (държал е с двете си ръце надзирател) с цел да бъде принуден орган на власт, а именно „надзирател“ ІІ-І степен към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ – мл. инспектор Е. В. да пропусне нещо по служба, а именно: да не изземе от лишения от свобода М.Ф. притежаван от него мобилен телефон – престъпление по чл.269, ал.1 от НК, за което подсъдимият М.Ф. се съгласява да изтърпи  наказание, наложено му при условията на чл.54, ал.1 от НК, а именно: „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим. 

Подсъдимият се призна за виновен и затова, че на същата дата /19.04.2019 година / в затвора Бобов дол – гр. Бобов дол е отправил закана за престъпление против личността на мл. инспектор Е. В. с думите: „нещо си объркал човека, имам хора навън, ще пострадаш“ при изпълнение на службата му и това заканване би могло да възбуди основателен страх у същия за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за което подсъдимият М.Ф. се съгласява да изтърпи  наказание, наложено му при условията на чл.54, ал.1 от НК, а именно: „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим. 

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, на подсъдимият е наложено едно общо наказание измежду определените такива, а именно: най-тежкото - „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг” режим. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини