Община Петрич иска да строи ново трасе на Кулата заради опашките

Община Петрич иска да строи ново трасе на Кулата заради опашките

Община Петрич изпрати писмо до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“, в което описва съществуващите проблеми и затрудненото придвижване на автомобили преди граничния пункт на Кулата. Стига се често и до сериозни задръствания, предизвиквани от интензивния трафик на вход и изход на българо-гръцката граница. Затова има необходимост от изграждането на ново трасе.

Към момента за движението в този участък има по едно пътно платно за вход и изход от граничния пункт. При ситуации, в които колони товарни автомобили изчакват пред пункта за влизане в Република Гърция, останалите моторни превозни средства, които са в същата посока, навлизат в насрещното платно, по което се движат автомобили, излизащи от пункта и влизащи в България, а това води до предпоставки за произшествия.

Малката пропускателна способност на пътното платно за влизащите в Гърция автомобили и конфликтните ситуации с излизащите от пункта МПС, в комбинация с интензивния трафик, са основната предпоставка за честите задръствания на това място. Този маршрут е най-натовареният път, минаващ през България по направлението Север-Юг.

В тази връзка Община Петрич предлага да се реализира предвиденото в застроителния план (ПУП – ПЗ) на ГКПП „Кулата“, одобрен със Заповед №1230/14.12.1994 г. на кмета на общината, който сега е актуализиран. Съгласно устройствения план за вход към ГКПП-Кулата в посока Гърция ще има двулентово пътно платно с обща ширина 10 м. За изход от ГКПП и вход към нашата страна се предвижда ново пътно трасе с ширина 7 м.

Според отразеното в плана в обхвата на изходното трасе сега има изградена крайпътна ивица, но с одобряването на устройствения план се предвижда нейното премахване с цел изграждане на новото трасе.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини