Днес ОИК заседава извънредно заради сигнала срещу Румен Томов

Румен Томов
Румен Томов

Днес Общинската избирателна комисия в Благоевград се събира на извънредно заседание заради постъпил сигнал, касаещ предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на областния център Румен Томов.

Вчера бившият градоначалник Атанас Камбитов призна от личната си страница във фейсбук, че е подал сигнал срещу за нарушение срещу настоящия управник на града. Според екскмета Румен Томов не е излязъл от търговските си дружества и не ги е заличил от Търговския регистър. 
"При извършена от мен справка в електронната система на Търговски регистър, установих, че кметът на община Благоевград Румен Томов понастоящем е вписан като едноличен търговец с фирма ЕТ „РУМЕН ТОМОВ – АЛМА-ЕМ“.

Камбитов настоя за проверка и прекратяване правомощията на Румен Томов.

"Предприел съм всички предвидени от Закона за местното самоуправление и местната администрация действия, във връзка със заеманата от мен висша публична длъжност, в законоустановените срокове, както и декларация за имущество и интереси пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество - в едномесечен срок от встъпването ми в длъжност", бе краткият коментар по казуса на Румен Томов. 

Той намекна, че атаките срещу него идват в момент, в който е обявил пред медиите, че в Благоевград ще бъдат разкрити близо 1000 работни места от чужди инвеститори.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини