Второкласници засадиха 100 фиданки в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Децата от II „а” клас на Начално училище "Св. Паисий Хилендарски" са сред спечелилите в играта "100 на 100 добро", организирана от Фондация "77". С помощта на своите учителки Евгения Тренчева и Веселинка Дъгарадина, ръководството на училището и гласовете на всички подкрепили ги те успяха да спечелят 100 фиданки за община Банско.

Малките ентусиасти се срещнаха с кмета Георги Икономов, за да споделят с него за победата в еко инициативата и да потърсят съдействие за тяхното засаждане. Малките дръвчета бяха засадени в разсадника на гимназията „Никола Вапцаров". Там учениците от двете училища заедно ще се грижат за тях, докато пораснат достатъчно, за да бъдат засадени в зелените площи на града.

"Участието и спечелването на конкурса показва, че в Банско растат активни и отговорни деца, мислещи за природата и нейното съхранение. Трябва да гледаме бъдещето с усмивка, след като такива поколения вървят след нас. Поздравявам малките ученици и техните учители и им пожелавам още много успехи", поздрави ги градоначалникът.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини