Съдът преброи 202 бюлетини със симпатично мастило в Хаджидимово

Съдът преброи 202 бюлетини със симпатично мастило в Хаджидимово

Съдът преброи 202 бюлетини със симпатично мастило в Хаджидимово.

Административен съд-Благоевград прие експертизата на вещото лице на отчетените като недействителни бюлетини, по които при оглед в съдебна зала беше констатирано наличие на следи от химикал. Експертизата бе допусната в шест секции на територията на община Хаджидимово след сигнал за използвано симпатично мастило. „В отделни квадратчета и кръгчета в бюлетината за общински съветници, вещото лице е констатирало следи от движението на пишещия прибор. Мастилото е изчезнало“, това се посочва в експертизата на вещото лице. На база извършената експертиза е възпроизведен вота на избирателя, отразен върху 202 бюлетини от общо отделените като „неличащи“.

Съдът счете за необходимо специалист да се произнесе дали констатираните от вещото лице 202 бюлетини с възпроизведен вот на избирателя имат значение за определяне на избирателната квота за общински съветници в община Хаджидимово.

Съдебно-математическата експертиза трябва да установи и дали настъпват промени в поименния състав на общинския съвет, на база възпроизведения вот с преференции.

Съдът не допусна искането на оспорващите изборите за общински съветници за оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини във всички останали тринадесет секции в община Хаджидимово. Следващото заседание по делото е насрочено за 26 ноември от 14:30 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини