Наводнени къщи в Ново Делчево, голяма ВиК авария в Сандански

Снимка: Читател
Снимка: Читател

Проливните дъждове в последните дни предизвикаха вчера наводнения и проблеми в три сандански села. На един от главните булеварди в Сандански пък има сериозна авария на ВиК мрежата. „Ситуацията не е цветуща. В момента съм на булеварда, където има проблем с канализационната мрежа, но ще го отстраним до края на деня. Дъждовете вчера предизвикаха сериозни проблеми в селата Ново Делчево, Склаве и Левуново. Но реагирахме адекватно и се справихме”, заяви кметът на община Сандански – Атанас Стоянов.

Отводнителен канал в село Ново делчево, който не е почистван години наред, прелял от дъжда и водата заляла мазетата на четири къщи. Служители на РС ПБЗН-Сандански се притекли на помощ и положението е овладяно, водата е изпомпана от избите на домовете. Днес е изпратена необходимата техника, за да се изчисти проблемния канал. Подобен проблем има и в село Левуново, но там не са засегнати жилищни сгради. Каналът също ще бъде почистен, за да не прелива при всеки по-силен дъжд. В село Склаве придошла Склавска река, но няма наводнени имоти.

Продължаваме да сме в готовност да реагираме, макар че срещу природата трудно се борим. Канализационната ни мрежа е остаряла и амортизирана. Това е едно от големите предизвикателства и пред мен като кмет на общината, и пред цялото общинско ръководство. Ще работим за обновяването и подновяванто на голяма част от тази мрежа”, каза още кметът Атанас Стоянов.

Той бе категоричен, че в района няма преливане на водоеми и язовири, няма спукани язовирни стени, нито пък опасност за населението. Проблемите са в резултат единствено на проливните дъждове във вторник и сряда.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини