Наградиха деца за 57 години Национален парк „Пирин”

Снимки: НП
Снимки: НП "Пирин"

Национален парк „Пирин“ отбеляза своята 57-годишнина с награждаването на победителите в конкурса „През девет планини в десета”. Официалната церемония се проведе в Посетителския информационен център в Банско. Участниците се състезаваха в три категории:
фотография, рисунка и есе, а темата за всички беше красивата и любима Пирин планина. Награди в категория „Фотография” бяха връчени на първите трима – на победителя Георги Шагов от Гоце Делчев, на подгласничката му Вероника Шагова, също от Гоце Делчев, на трето място бе класирана тяхната съгражданка Станимира Василева.

В категория „Рисунка” отличията бяха за Снежана Костадинова, която е на първо място, за втория Константин Камбов и за Андреа
Щуркова, която остана на трето място, като всички те са от Гоце Делчев. В категория „Есе“ първа е Станимира Василева от Гоце Делчев, втори е Станислав Каменов от  Видин, а трета е Надежда Станулова-Делкова от Карлово.

На 8 ноември 1962 г. Комитетът по горите и горската промишленост обявява създаването на Народен парк „Вихрен”, включващ водосборните басейни на реките Бъндерица и Демяница. Основна цел е да се съхранят неповторимото биологично разнообразие и забележителните природни образувания в Пирин планина. Наследник в опазването и стопанисването на тази дива природа е Национален парк „Пирин”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини