До дни съдът решава:Ще стане ли Марин Христов от ДПС съветник в Разлог

До дни съдът решава:Ще стане ли Марин Христов от ДПС съветник в Разлог

В Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на кандидатът за общински съветник от ДПС Марин Христов против решение на № 118 от 29.10.2019 г. на ОИК – Разлог за избора на общински съветници. Жалбоподателят оспори решението в частта за разпределението на мандатите между партиите и коалициите, според броя преференции за отделните кандидати, и имената на избраните за общински съветници.

В съдебна зала за първо заседание по делото се явиха жалбоподателят, председателят и членове на ОИК Разлог, избрани за общински съветници като заинтересовани страни по делото. След като изслуша страните по делото съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 20, СИК № 21 и СИК № 22 в село Баня, община Разлог. Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на недействителните бюлетини в посочените секции, счете за неоснователно и искането за назначаване на съдебно-математическа експертиза, тъй като никъде в протоколите няма данни за спор между членовете на секционните комисии относно действителността на бюлетините и отчетените данни, няма и протоколи, подписани с особено мнение. Съдът счете за изяснен по същество спора за избора на Общински съвет от произведените на 27.октомври местни избори в община Разлог и ще се произнесе с решение в срок.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини