Трети ден издирват жена в Рила

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Трети ден планински спасители издирват изгубена жена в Рила, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Планинската спасителна служба. Сигналът за изчезването на 64-годишната жена е подаден в неделя вечерта. Тя е предприела сама преход в Мальовишкия дял на планината, но от следобедните часове нейните близки са загубили контакт. 

След получаване на сигнала екип на Планинската спасителна служба е посетил хижа "Мальовица", където изчезналата е забелязана за последен път. Издирването обаче не дало резултат. 

В понеделник сутринта спасителите подновили акцията в разширен състав - включили се още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те направили обход и претърсване на всички маркирани по-вероятни трасета, но без резултат. По данни от нейните близки, жената е с тъмни дрехи, които се сливат с каменистия терен. 

Междувременно от централата на ПСС е поискан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям район. Военните са предоставили вертолета и планинските спасители са готови да излетят във всеки един момент. Но поради рязкото влошаване на времето и появилия се силен вятър полетът е задържан.

Издирването продължава и днес, като към спасителите от Самоков се присъединиха и доброволци от София и Пловдив с две кучета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини