Ще изследват за симпатично мастило 150 бюлетини в Копривлен

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Административен съд-Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Ангел Зайков, кандидат за кмет на кметство село Копривлен, община Хаджидимово, срещу решението на ОИК-Хаджидимово. С него е обявен за избран на първи тур за кмет Лъчезар Банев. Жалбоподателят оспорва действителността на отчетените от секционните комисии бюлетини.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 11 и СИК № 12 в село Копривлен, както и на протокола на ОИК-Хаджидимово по решението за избор на кмет на кметство Копривлен. Съдът допусна оглед, проверка и преброяване на недействителните бюлетини, подадените в секция 011, в която СИК протоколът е подписан с особено мнение от всички членове на комисията.

В съдебна зала беше отворен чувалът с изборни книжа от СИК № 11 и бяха прегледани 150 бюлетини, отчетени от комисията като „неличащи“. Съдът разпореди изготвяне на съдебно-техническа експертиза на тези бюлетини. Следващото заседание по делото е насрочено за 18.11.2019 г. от 14.00 часа.

Избиратели забелязали проблема при попълването на трите бюлетини – за кмет на общината, за кмет на кметство и за общински съветници. Докато попълвали последната бюлетина, видели, че на първата вече избледнява мастилото. При броенето на бюлетините е отчетено, че върху тези, които са най-отдолу, на първите гласували избиратели, има оказано механично въздействие, но няма мастило.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини