Ученици от Симитли проведоха иновативен урок в Банско

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Открит иновативен урок проведоха учениците от X „а” клас. Техният преподавател Миглена Димитрова проведе интересен и нетрадиционен учебен час в Посетителски информационен център към Национален парк „Пирин” в Банско. Темата на заниманието бе „Пирин и долината на река Места”, а учениците активното се включиха в процеса на преподаване и обучение.

Прилагането на различни методи и средства в обучението, изказването на мнение, беседа, използването на образователен софтуер, допринесе за повишаване на интереса и работата на учениците в учебния час. Те показаха не само отлични знания по темата, но и артистични умения, с които впечатлиха домакините, ръководството на училището и техните преподаватели.

В края на урока учениците бяха разделени на отбори и имаха за задача да подредят карта на Пирин планина под формата на пъзел, с която също се справиха.  

Разчупване на традиционното преподаване и изменението на образователната среда са основни фактори за постигане на добри резултати в училище, това дава възможност за стимулиране на интеракцията между ученици и преподаватели. Самите ученици стават по-независими и се стремят към реални знания, а не просто към получаване на оценки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини