Ах, тези кестени в Брежани! Стотици се веселиха на юбилеен празник

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Поредният празник на кестена събра много гости от страната и Северна Македония в симитлийското село Брежани. Тържествен звън огласи селището за юбилейното десето тържество. Празникът на брежанския кестен започна с наредени питки върху трапезите и с неповторимото ухание на печените брежански кестени на италианеца Марчело Канестрели.

Всяка година дамите на село Брежани изненадват с кулинарното си майстроство и изкуството да приготвят от брежанските кестени вкусни гозби. Тази година към тях се присъединиха традиционни и вкусни ястия от още три планини. Кулинарната изложба събра вкус и аромати от Пирин, Рила, Влахина и Малешевска планина.

Празничната програма започна в събота в 11:30 часа с участието на Ансамбъл „Веселие“, МФГ „Веселие“, децата от КУД „Гоце Делчев”-Република Северна Македония, МФГ „Огражденска четворка“ и Оркестър „Щуро маке“ със солисти Ирина Паскалева и Здравко Георгиев.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини