6 отбора играха боча в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Днес се проведе първият по рода си турнир по боча за лица с физически и ментални увреждания, в който взеха участие потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч. Участниците в състезанието бяха приветствани от Христина Шопова - зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира като хвърли първата джак –топка.

6 отбора премериха сили в надпреварата - „Ильо войвода“-Кюстендил, потребители от Дом за лица с физически увреждания, „Люляков град“-Ловеч, потребители от Център за социална рехабилитация и интеграция, „Слънчев дом“-Благоевград, потребители от Защитено жилище „Слънчев дом“, „Струма“-Благоевград, потребители от Защитено жилище „Струма“, „Искра-Зорница“-Благоевград, потребители от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „Искра“, както и отбор „Струмско“-Благоевград, потребители от Защитено жилище „Струма“.

След изключително оспорвани игри на първо място се класира „Струма“, състезателите му получиха купа, грамота и златни медали. Втори със сребирните медали и купа остана отбор „Слънчев дом“, трети с бронзовите медали и купа е „Люляков град“. Четвърти е тимът на „Струмско“, пети – на „Искра-Зорница“, а шести е „Ильо войвода“. Идеята е в бъдеще турнирът да се провежда ежегодно и да стане международен с участието на отбори на потребители на социални услуги от България и чужбина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини