Учениците от село Брезница трети в страната по футбол, кметът на Гоце Делчев им подари екипи

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов проведе среща с футболния отбор към СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Брезница, който завоюва престижното трето място на Националните ученически спортни игри по футбол. Финалите се проведоха в Разград, а отборът от Брезница, воден от треньорите Иса Мерсим и Ибрахим Алим, е бил единственият достигнал до тази фаза селски отбор.
 
„Момчетата се превърнаха в любимци на публиката с добрата си игра и толерантното си поведение на терена“, коментира директорът на училището в село Брезница Сефаде Хаджи, която присъства на днешната среща заедно със своя заместник Хюсеин Грошар.
 
Двамата треньори Иса Мерсим и Ибрахим Алим, които са и преподаватели по физическо възпитание в училището, са изключително щастливи и горди от този успех и признават, че той е резултат от много работа, амбиция и желание. „Това, което постигнаха нашите ученици, е геройство, защото на подобни национални ученически игри изключително рядко се класират отбори от по-малки населени места в страната, а да не говорим за село, както сме ние“, заявиха те.
 
Младите футболисти са ученици от 8-и, 9-и, 10-и, 11-и и 12-и клас в училището. Някои от тях имат желанието да продължат да се развиват в областта на футбола. „Много е важно, че в училището и в селото като цяло имаме условия, за да могат да тренират младите хора. Надяваме се, че тези условия ще се подобрят още повече“, сподели кметът на село Брезница Иса Сакали, който също присъства на срещата заедно с общинския съветник Сайди Чолак. „Имаме готов разработен проект за едно съвременно спортно съоръжение в село Брезница – модерен стадион с всички удобства, за да могат такива млади хора да тренират и да се развиват. Предстои да бъдат отпуснати средствата, с които да се реализира този проект“, каза кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Той подари на всеки от младите футболисти спортен екип с пожеланието за още по-големи успехи.
 
 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини