Правят литературен конкурс за талантливи деца в чужбина

Правят литературен конкурс за талантливи деца в чужбина

За шеста поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ обявява Национален литературен конкурс „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“. Той е за написване на кратък разказ или есе на тема „Моето писмо към България“. Темата на миналогодишното издание на конкурса бе “Моето писмо към България”. Тогава жури от писатели, журналисти, преподаватели отличи финалистите, a 25-те най-добри творби бяха издадени в книга.

Тази година литературният конкурс е насочен към всички български деца и младежи, живеещи в чужбина. „След изключителния интерес от страна на младите хора към темата в миналото издание, възникна идеята да организираме литературен конкурс за български таланти зад граница. Темата и условията са същите като целта е да издадем втора част на книгата “Моето писмо към България“, която да допълва първата. Искаме да съпоствим двете книги и така да разберем повече за младите хора, които не са в страната ни, да чуем техния “глас”, да научим какво ги вълнува и какво мислят за България. Най-хубавото е, че по този начин връстниците им тук в България ще имат възможността да прочетат тези разкази и есета“, споделя председателя на фондацията - г-жа Лилиана Славова.

Конкурсът е част от проектите на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ за подпомагане развитието на младите български таланти и за втора поредна година се осъществява с подкрепата и специалното участие на известния съвременен автор Радослав Гизгинджиев.

Официалното награждаване на финалистите и представянето на книгата „Писмо към България от младите българи по света“ ще се състоят през месец май 2020 г.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини