Независимият кандидат Иван Кадев обеща на Банско генерална промяна

Независимият кандидат Иван Кадев обеща на Банско генерална промяна

Независимият кандидат-кмет на община Банско, подкрепен от БСП – Иван Кадев, откри официално предизборната си кампания.

„Победата е наша, защото Бог и истината са на наша страна! Имайте търпение, горете от желание, вярвайте на хората около вас и бъдете готови да отстоявате нашите принципи в мирното време на съзиданието, което ни очаква“. С тези думи той се обърна към своите съграждани и ги призова за подкрепа.

Иван Кадев отправи дълго и откровено обръщение, в което разкри сърцето си и очерта основните приортети за развитие на курортната община.

Скъпи приятели,

Преди няколко седмици реших да се кандидатирам като независим за кмет на Община Банско, издигнат от инициативен комитет, подкрепен от всички политически сили извън управляващите и в името на всички независими хора в нашата община. Всички заедно ще подкрепяме и кандидата за кмет на град Добринище – Иван Сакарев, както и кандидата за кмет на село Филипово – Юсеин Ходжа.

Размишлявах дълго, защото да поемеш такава отговорност не е лесно. Аз цял живот съм бил човек на думата и отговорността и не мога да поема кауза, ако не вярвам в нея. А в Банско трябва да вярваш! Банско е нашият дом, нашето минало и бъдеще, БАНСКО Е НАШАТА БЪЛГАРИЯ! Реших да се кандидатирам, защото последните години огромна част от моите съграждани казват СТИГА ВЕЧЕ. ТАКА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ! Отлично ги разбирам. Мисля по същия начин. Същевременно дебело подчертавам: не сме тръгнали на война! Тръгнали сме да възстановим мира и надпартийната сигурност в нашата община!

Аз разбирам кметското управление по следния начин: добрият кмет е длъжен да слуша, да чува, да помага и да окуражава своите съграждани. Кметът не бива да унижава съгражданите си и да ги прави зависими от безпринципната си воля. Управленецът и администраторът са слуги народни и аз ще бъда пръв между тях. С ваша помощ.

Никой не отрича, че свършената работа е много. Аз залагам на приемствеността, на успешните практики и на опита на добрите експерти! НО ИМА ОЩЕ МНОГО ДА СЕ СВЪРШИ! От днес нататък ще говоря за властта в множествено число, защото заедно ще постигнем успеха и заедно ще въртим кормилото.

ЕТО КАК ЩЕ СЕ СВЪРШИ ВСИЧКО ТОВА:

Ще продължаваме да развиваме Банско като зелен, чист и красив град, но ще стигнем и до най – крайните квартали със семпла и функционална инфраструктура. Няма да подминем в работата си нито едно от селищата в общината. Няма да допусне днес да се полага нов асфалт, а утре да се копае.

Отношението към промишлените зони няма да бъде като към второстепенни обекти, защото всъщност те са гръбнакът на малкия и среден бизнес тук. Ще ги поддържаме непрекъснато, а не само в последния предизборен месец.

Ще помогнем продукцията на местните производители да има своето специализирано място за реализиране на местния пазар.

Редът и сигурността в общината ще бъдат наша И МОЯ приоритетна задача. Ще преразгледаме концепцията за “Синя зона”, като на първо място създадем организация и възможности за алтернативно паркиране.

Ще обновим и поддържаме съществуващите спортни площадки и съоръжения и ще изградим нови за упражняване на масов спорт от нашите деца и младежи. Длъжници сме им!

Ще работим ръка за ръка за продължаване развитието на ски–зоната, защото усилията на всички, работещи в туристическия бранш, превърнаха Банско в Зимна столица на Балканите и продължават да ни правят известни в Европа и в света. 

Ще продължим да утвърждаваме Община Банско като целогодишна туристическа дестинация. Ще преосмислим концепцията за провеждащите се фестивали и ще подадем ръка за развитието на нови туристически атракции и различни форми на туризъм. Ще помогнем идеите на представителите на туристическия бранш да намерят своята реализация

Ще даваме нашата подкрепа на всички образователни структури в общината, защото модерното ни европейско бъдеще може да бъде изградено единствено от просветени млади български граждани.

Изконните ценности - история, култура, духовност – ще бъдат доразвивани и винаги ще имат достойно място в нашата работа.

Ще развиваме екологично Банско. Екологията не е просто модерна, тя е задължителна, защото от нея зависи здравето на бъдещите поколения. И тук имаме да решим важни задачи: използването на топлоцентралата в Банско, газификацията на общината, разумното използване на водните ресурси.

Ще надграждаме съществуващите и ще създадем нови, съвременни социални услуги, защото хората в неравностойно положение са част от нас. Здравето и здравословният начин на живот на всички граждани ще бъдат наша всекидневна грижа.

Всички младежи ще заемат своето подобаващо място в управлението на общината. И не на последно място: публичните средства ще бъдат изразходвани отговорно, законосъобразно и прозрачно. И оценката за прозрачност ще я давате вие, а не платените агенции.

Изброих именно тези основни направления в бъдещата ни дейност, защото вие, моите съграждани, ги поставяте на първите места при срещите ми с вас. Това потвърждава и социологията, която питаше не кой ще победи, а какво искате да се промени. Очертали сме основните направления, очертали сме и първите стъпки, които трябва да направим. В нашата програма няма да намерите всички задачи, които предстои да бъдат изпълнени. Защото тя е отворена и ще бъде допълнена заедно с вас и ще отрази вашите предложения и идеи. Винаги ще съм готов да ви чуя. Обещавам ви!

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ! Знаем какво е направено. Знаем как не трябва да се управлява. Знаем и какво искаме да постигнем. С общи усилия можем да направим прекрасната ни община още по-добро място за инвестиции, още по-привлекателна туристическа дестинация и най–важното: да я превърнем в спокойно родно място, където да живеем без страх и с увереност в утрешния ден.

Община Банско отново трябва да се превърне в място, в което най–големият ни дар – младите хора, могат да разгърнат своите способности, да работят за бъдещето и да създадат и отгледат своите семейства. Задачата ни през предстоящия управленски мандат няма да е лесна, защото първото, което трябва да направим, е да убедим цялата държава, че БАНСКО НЕ Е ПОВЕЧЕ СИНОНИМ НА КОРУПЦИЯ И РЕКЕТ. Че Банско може да се управлява по европейски, като едно прекрасно място за живеене. Трябва да убедим България, че моделът на управление в Банско не е подменен формално, а сменен генерално. Затова ние искаме за Банско ГЕНЕРАЛНА ПРОМЯНА! Аз отлично знам какво разпространяват зад гърба ми нашите противници. Те твърдят, че в последния момент ще се сговорим с тях. Че екипът ни ще се скара и сбие за власт и пари след победата. НЯМА ДА СЕ ПРОДАДЕМ, уважаеми опоненти, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НИ ПРАВИТЕ ДОБРИ ОФЕРТИ!

НЯМА ДА СЕ ОГЪНЕМ, МАКАР ДА СПЛАШВАТЕ НАШИТЕ СИМПАТИЗАНТИ! НЯМА ДА СЕ РАЗДЕЛИМ, ЗАЩОТО БАНСКО ИМА НУЖДА ОТ ДЪЛГО ЛЕЧЕНИЕ И ПРОЗРАЧЕН ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ!

Ние идваме да управляваме община Банско в името на прозрачността, почтеността, надпартийния професионализъм и ръка за ръка с гражданите на Банско. И това не са голи думи. АЗ СЪМ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР, А НЕ САРАФИН! Днес заставам пред всички вас и заявявам: Страхът и натискът в община Банско ще бъдат изкоренени, а който дръзне да ги налага – наказан. Няма да има „мои“ и „твои“ фирми за обществените поръчки, а граждански контрол върху избора им. Ще премахнем усещането, че общината е тържище за обществени поръчки!

Малцинствата няма да се ползват за предизборно пушечно месо и да се манипулират чрез програмите за временна заетост и с подхвърляне на социални залъци. Администрацията ще има една единствена задача: да бъде ежедневно в услуга на гражданите и да решава техните проблеми, а не да се опитва да играе държава в държавата. И тъй като стана дума за администрация, нека дебело подчертая, за да няма никакви спекулации: докато аз съм кмет на Банско НИКОЙ ОТ ДОСЕГАШНИТЕ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ НЯМА ДА СТАНЕ ЖЕРТВА НА РЕВАНШИЗЪМ, ако изпълнява съвестно и професионално задълженията си. Онова време мина! Отново казвам: бъдещата кметска власт ще е надпартийна, професионална и единствено в услуга на населението. Напразни са заплахите, че независимите кметове не ще могат да работят с централната власт, която е от друга партия. Няма разумно правителство, което да не подкрепи местната власт, когато тя не работи против, а за интересите на народа. Затова веднага след спечелване на мандата ще проведа конкретни разговори с правителството за съвместни и координирани действия за развитие на общината и района.

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, кампанията ни вече е в разгара си. Чакат ни още няколко седмици усилия до избора и четири усилни години до втория мандат. Имайте търпение, горете от желание, вярвайте на хората около вас и бъдете готови да отстоявате нашите принцип.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини