Танцов фестивал в Сандански ще разлюлее Пирин

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

За пета поредна година град Сандански се превръща в сцена на българското родно творчество. Курортът е домакин на Танцовия фестивал за любители-танцьори „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”! За пети юбилеен път тази събота, 12 октомври, на сцената в Летния театър ще има феерия от кръшни танци, красиви носии, напевни мелодии и много талант.

Организаторите от Сдружение с нестопанска цел „Фолклорен Ансамбъл Македонска хубост” ще посрещнат танцови формации от различни краища на България. Музикалното събитие вече се е превърнало в символ на пленяващ ритъм и смайваща красота на нашенска народна носия и песен. Затова фестивалът дава поредната сериозна заявка за значима културна проява в град Сандански.

„Хоро и песен нека помним и мъдростта народна да припомним – единство, памет и добро – да станем всичките „Едно!”, призовават домакините.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини