Кметът на Сандански показа новата спортна зала на спортисти и граждани

Кметът на Сандански показа новата спортна зала на спортисти и граждани

Спортисти и граждани присъстваха днес на представянето на възможностите и потенциала на новата спортна зала в град Сандански, която е почти готова. Спортното многофункционално съоръжение може да се ползва за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, с достатъчна височина за баскетбол и волейбол. Трибуните са с 510 седящи места за зрители, 10 от които са за инвалиди. „Залата е изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.
Към залата са изградени допълнителни прилежащи помещения, заведение с тераса, склад с височина 6 м, където ще се съхранява цялото спортно оборудване, медицински кабинет, съблекални, офиси”, разкри подробности кметът на община Сандански – Кирил Котев. 

За нуждите на залата и всички спортни събития се изгражда паркинг, включително и такъв за автобуси, ново озеленяване с пешеходни алеи, нов автомобилен достъп от булевард „Свобода”, както и такъв, свързващ спортния комплекс със съседните жилищни квартали.
Към момента текат финални довършителни действия на спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния спортен комплекс и завършването на втората фаза - обособяване на новата паркова площ. Очаква се всичките дейности да приключат до края на месец октомври.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини