Стотици спортисти окупираха центъра на Благоевград

Стотици спортисти окупираха центъра на Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, откри днес осмото издание на „Спортна панорама“ в града. Той поздрави представители на всички спортни клубове, които днес представиха своите отличия и умения на площад „Македония“ и им пожела успех.

 „Създадохме традиция! Много се радвам, че с всяка година участниците и децата на площада стават все повече. Представителите на спортните клубове имат възможност да покажат успехите и медалите, а те за наша радост и гордост никак не са малко. Сигурен съм, че тук са бъдещите шампиони на България – тези, които ще прославят Благоевград и България пред света. Целта на Спортната панорама е да привлече децата към спорта. Тази година участват над 30 клуба, които се презентират. Римляните са казали „Здрав дух, здраво тяло!“. Община Благоевград има ангажимент да създава добри условия и спортни бази, ще продължим да работим в тази посока. Нашата община е една от малкото, които предоставят безплатно за ползване всички бази на спортните клубове. Така и трябва да бъде! Успех на всички“, каза кметът Атанас Камбитов.

Градоначалникът и всички гости на събитието станаха свидетели на изключителни демонстрации, представени от спортните клубове в Благоевград по различни видове спорт - таекуон-до ITF, спортна и естетическа гимнастика, бокс, джудо, шах, баскетбол, спортна стрелба...

Паралелно със спортната панорама община Благоевград отбеляза и Световния ден на ходенето. Проявата е част от Националната програма на БАСВ за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини