Спортна панорама представя клубовете в Благоевград

Снимки: Община Благоевград, архив
Снимки: Община Благоевград, архив

Община Благоевград организира инициативата „Спортна панорама” за осма поредна година. Събитието ще бъде открито утре в 11:00 часа на площад „Македония“. Участие ще вземат над 30 спортни клуба, които ще представят своята дейност. Те ще направят и демонстрации по различни спортове - таекуон-до, спортна и естетическа гимнастика, джудо, самбо, бокс...

„Спортна панорама” се провежда под егидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Тя е сред проявите, с които община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда.   

Благоевград е сред малкото общини, които предоставят общинските бази за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е клубовете да са регистрирани в общината като юридически лица с нестопанска цел, работещи в обществена полза.

Община Благоевград ще отбележи утре и Световния ден на ходенето. Проявата е  част от Националната програма на БАСВ  за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”. Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето. Трасето и маршрутите за ходенето са  достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини