Хората от Дневния център в Банско почетоха своя патрон

Хората от Дневния център в Банско почетоха своя патрон

Дневният център за възрастни хора в Банско чества днес 150 години от рождението на своя патрон Радон Тодев. На тържествения обяд бе поканен и Георги Икономов, когото членовете на клуба уважават заради грижата и вниманието му към тях през годините.

Той ги поздрави за това, че са задружни и от тях винаги има какво да се научи. Припомни подвига на Радон Тодев и неговата чета и отбеляза, че примерът, който те са дали, е изключително нужен и днес. В този ден - празник на подвига и независимостта, членовете на пенсионерския клуб разказаха за историята на извоюваната свобода от името на жертвоготовните банскалии, дали живота си с ясното съзнание за неговия край.

С цветя и минута мълчание в двора на църквата "Света Троица" Георги Икономов и представителите на клуба почетоха 116 години от нечуваната саможертва на Радон Тодев и неговата чета.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини