Банско събра 500 маратонци от цял свят за състезание в Пирин

Банско събра 500 маратонци от цял свят за състезание в Пирин

Изданието на „Pirin Ultra 2019” събра за четвърти път в град Банско световния елит в скайрънинга /вертикално бягане/. 500 състезатели от 39 държави премериха силите си в атрактивното състезание. Надпреварата на участниците се проведе в 3 трасета – 160 км, 66 км и 38 км.

Дистанцията от 66 км, с лимит за преминаване 17 часа, за втора поредна година е част от световните серии по скайрънинг, а новото трасе с дължина 38 км и денивелация от 2650 м отведе състезателите до първенеца на Пирин планина – връх Вихрен. Официални гости на откриването бяха народният представител Димитър Главчев и кметът Георги Икономов.

Градоначалникът приветства участниците и сподели радостта си, че с подобни събития Банско доказва, че не е само зимна дестинация. Икономов напомни, че винаги е подкрепял спорта и би съдействал и занапред за провеждането на спортни мероприятия в Банско от световен ранг.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини