Шофьорите в Пиринско се обединиха в сдружение, не искат блокада на Кулата

Веселив Дангов/вляво/, снимка: ИлинденПрес, архив
Веселив Дангов/вляво/, снимка: ИлинденПрес, архив

Съюз на българските транспортни работници бе учреден със седалище в Благоевград. Идеята за създаването на браншовата организация дошла след блокадата на границата от гръцките фермери. "Решихме, че по този начин по-лесно ще се обединим и ще отстояваме нашите права", обяни Веселин Дангов от Дупница, който е сред учредителите.

В организацията членуват шофьори, а не превозвачи. Дангов увери, че са против пълна блокада на границата по великденските празници от родните превозвачи, защото най-потъревши пак ще са международните водачи на тирове, а не гръцките фермери, които си обработват земята и въобще не смятат да пътуват.

„На практика ще се спре с тази блокада прибирането на българските шофьори в родината за празниците. Загуби ще има и за туризма ни, и за заетите в сферата на услугите в пограничните райони. Затова смятаме, че не бива да се стига до пълна блокада. Това няма да вразуми гърците, а само ще удари икономиката ни”, твърди Дангов. Той очаква в следващите дни инициаторите на бъдещата блокада да влязат в преговори и с останалите хора в бранша, както и със самите шофьори, които ще са засегнати пряко от протестни действия на границата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини