Ценни съвети за настоящи и бъдещи родители в Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

През месец октомври община Сандански и Център за обществена подкрепа стартират програма за подкрепа на родители на малки деца, разработена от УНИЦЕФ. В нея могат да се включат родители на деца на възраст до 4 години, както и бъдещи родители. Тя се състои от 14 сесии, които се провеждат с група от 10-15 родители веднъж седмично в продължение на 3 месеца и половина. По време на сесиите родителите имат възможност да общуват с други родители и специалисти, да обменят опит и мисли, както и да научават повече за развитието на детето и неговите психологически потребности, родителството и взаимоотношенията с децата, ефективното общуване с детето, разрешаването на конфликти, и др. Сесиите включват кратки лекции, образователни филмчета, презентации, дискусии и работа в малки групи. Участието в програмата е безплатно за родителите.

Инстинктивно и от само себе си всеки може да влезе в ролята на родител, но да бъдеш родител днес – още повече за пръв път – те изправя пред много предизвикателства. Родителите на малки деца често си задават трудни въпроси: Как да бъда добър родител? Как да поставям граници и правила? Как да разбирам потребностите на децата си, когато те не могат да ги изразят? Как да помогна на детето да развие своите възможности? Как да се справям успешно с нежеланото поведение и конфликтите с децата и между децата? Как да подкрепя детската самостоятелност и инициатива? Отговори на всички тези и други въпроси може да получат тези, които се включат в програмата „Да пораснем заедно. Работилница за родители“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини