Ремонтират арт галерия "Свети Лука" в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Община Благоевград ремонтира емблематичната арт галерия „Свети Лука“ в старинния квартал „Вароша“. Това се налага заради недоброто състояние на помещенията. Положена е нова саморазливна замазка на пода, направена е хидроизолация, отстранени са течове по фасадата и вътрешната част на сградата.

Старите радиатори са премахнати, а в галерията ще бъде монтиран климатик. Извършва се ремонт на електрическата инсталация и се монтират нови осветителни тела, включително и експозиционни лампи. Изложбената част е облицована със 100% естествена вълна. Очаква се ремонтните дейности да приключат до дни. След обновяването на галерия „Свети Лука“ тя ще бъде използвана за подреждане на експозиции и провеждане на творчески форуми. 

В момента община Благоевград извършва и цялостно асфалтиране на улица „Брод“ в града. Преди това бе ремонтирана и част от канализационната мрежа. Сега се правят и тротоари. След приключване на ремонтните работи ще бъде решен дългогодишен проблем за живеещите в района, тъй като улицата до момента бе на земна основа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини