Първан Дангов е кандидатът на БСП за кмет на Дупница

Първан Дангов, снимка: Камертон
Първан Дангов, снимка: Камертон

Първан Дангов е кандидатът за кмет на БСП в община Дупница. Това реши общинската конференция на социалистите. За бившия градоначалник гласуваха 53-ма от присъстващите делегати, двама се въздържаха, а един беше против. Дангов ще заема и второ място в листата с кандидати за общински съветници след областния лидер на партията Станислав Павлов, който ще бъде неин водач. Народният представител д-р Иван Ибришимов пък ще бъде ръководител на предизборния щаб за местния вот на 27-ми октомври. По този начин знаковите лица в БСП дават знак за единство.

Успяхме да преодолеем различията, които ни разделяха в годините назад. Никой от нас не е отстъпил от позициите си, но в името на доброто местно управление, каквото всички искаме да има в Дупница след изборите, успяхме да се консолидираме около важните теми за общината, за да се явим на изборите максимално обединени“, коментира Станислав Павлов.

В същата посока бе изказването и на Първан Дангов, попитан за мотивите му за кандидатурата му от БСП в контекста на конфликта му с партията в годините назад.  „Не съм тщеславен. Не се кандидатирам просто да се върти името ми в общественото пространство. Напротив, налага го ситуацията в града след лошото 8-годишно управление на ГЕРБ -  липса на прозрачност, налагане на модела на тяснопартийни и корпоративни интереси, нерешен нито един дългосрочен проблем. Пример за това е управлението на отпадъците, с което Дупница отново стана известна в негативен план. Това управление можеше да реши проблема с битовите отпадъци, далеч преди пожарът във „Феникс“ да постави въпроса остро. Липсата на контрол при изпълнението на обществените поръчки по инфраструктурните проекти, проблемите с водоснабдяването, лошото поддържане на зелените площи налагат усещането, че настоящите управляващи не захващат нищо, ако нямат личен интерес. Дупница се управлява със страх и заплахи. Видиш ли, ако не са ГЕРБ в общината ще настъпи бедствие“, коментира Първан Дангов.

БСП е готова и с листата с кандидати за общински съветници. Станислав Павлов посочи, че тя е 90% обновена и подмладена в сравнение с последните местни избори. Широко представителство в нея има гражданската квота, в която изненадващо намират място завеждащият Вътрешно отделение на общинската болница д-р Елена Гюзелева и Антони Стоянов - един от най-добрите математици у нас, откривател на млади таланти в областта на математиката, лауреат на Наградата за европейски гражданин на ЕП през 2017г. и бивш директор на престижната Софийска математическа гимназия. В листата на БСП ще бъдат още секретарят на НЧ „Ген. Георги Тодоров“ Валентина Караганова, председателят на Сдружение „Бъдеще за Джерман“ Борислав Тасков, настоящите съветници Ивайло Петров, Злати Славев, Георги Пехливански.

Кандидатурите на БСП – Дупница за кмет и общински съветници предстои да бъдат утвърдени окончателно от пленума на партията, който ще се проведе на 15-ти септември.

Източник: kamerton.news

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини