Книга разказва за изложба отпреди 40 години в Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Това е книга-мисия, книга с послание, което се опитва да вникне в определителите на българския дух, едно задъхано себевглеждане на твореца Кръсто Терзиев, който дири морала и устоите ни. Книгата „Кръсто 1979 черно/бяло” ще бъде представена в Епископската базилика в Сандански от 18:30 часа на 14 септември.

1979 година е преломна за Кръсто, в нея се „случва” изложбата, в която той експонира поместените в настоящата книга графики. Изложбата е открита от проф. Асен Василиев в град Благоевград, а впоследствие е експонирана в град Сандански и София.

Синкретизмът е най-привлекателното в книгата, тя е единна, в нея от един образ се ражда друг, но на преден план изпъква родолюбието на автора, това споделя редакторът на изданието Николай Черноземски.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини