Община Благоевград с първи стъпки за създаване на Индустриална зона

Община Благоевград с първи стъпки за създаване на Индустриална зона
Снимка: Община Благоевград, архив

Община Благоевград започва серия от стъпки за създаването на Индустриална зона в областния център. По предложение на кмета д-р Атанас Камбитов общинският съвет прие днес решение за подписване на меморандум с „Национална компания индустриални зони” ЕАД.

„Вече сме провели разговори и имаме подкрепата на премиера Бойко Борисов, правителството и директора на държавната фирма. До дни ще има яснота по детайлите на бъдещото сътрудничество”, увери градоначалникът.

Има няколко варианта за партньорство с държавното дружество. Възможно е държавната фирма да купи частен терен, да изгради инфраструктурата и да създаде всички необходими условия за бъдещите инвеститори. Другата опция е да се осигури общински имот. „Този меморандум е първата и решителна крачка към създаването на тази така важна за нашия град Индустриална зона. Така ще можем да отговорим на нуждите на бизнеса. Има осигурен финансов ресурс, но ние трябва да действаме бързо, тъй като реално се намираме в конкурентна среда с останалите български общини”, категоричен бе д-р Камбитов.

Целта на Индустриалната зона е да привлича инвеститори от страната и чужбина. Те ще разполагат с необходимата инфраструктура за развитието на своя бизнес.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини