Огняново посреща над 4000 гости на събор и храмов празник

Снимка: Община Гърмен, архив
Снимка: Община Гърмен, архив

Хиляди гости ще са част от традиционния събор на жителите на гърменското село Огняново на 14 август. Празникът ще е на стадиона, за да има къде да се съберат всички празнуващи хора.

Откриването на празничните прояви е в 19,00 часа. След това на сцената ще се качат талантливи изпълнители и самодейци от Огняново, Дъбница, Долно Дряново, Гоце Делчев, както и деца от СУ „Свети свети Кирил и Методий”-Гърмен. Зрителите ще се насладят на фолклорни песни, на хип-хоп музика, на мажоретен и китайски танци. Македонскят певец Йордан Митев и неговият оркестър ще изнесат концерт от 20,30 часа, който ще продължи два часа. Няма да мине и без заря, а на финала на събора ще пее поп фолк певицата Яница.

Празникът ще продължи и на 15 август – Голяма Богородица, тук той се чества повече от 100 години. В този ден е храмовият празник на църквата „Успение Богородично”. Тържествената литургия в празничния ден ще е от 08,00 часа, ще се раздаде и курбан на миряните. Следобяд от 17,00 часа са народните борби на стадиона. В двата празнични дни в селото се очакват между 4000 и 5000 гости от цялата страна и чужбина.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини