Откриха един от загубилите си туристи, той избяга, за да не плаща

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Планински спасители от Сандански откриха един от двамата изгубили се туристи в Пирин планина. 75-годишният Лъчезар Забунов обаче е намерен в района на Мозговишки чукар, а не около заслона „Спано поле”, както казали двамата мъже при подаването на сигнала снощи в 22,00 часа. „Вместо да благодари на колегите, че са го намерили и спасили, той се е държал много грубо с тях, нахокал ги е и избягал, за да не плаща за проведената спасителна акция. Вече е подаден сигнал в полицията за случая”, уточниха от ПСС-Банско. За кой ли път от планинската спасителна служба напомнят, че трябва всеки, който се качва да прави преходи в планината, да си направи планинска застраховка.

Намреният планинар бил в добро здравословно състояние. Продължава издирването на втория човек, който все още е в неизвестност. Беглецът Забунов признал, че на другия мъж му прилошало и той просто го изоставил по-високо в планината. "Надяваме се скоро да стигнем и до втория планинар. Проблемът е, че и той самият не знае къде точно се намира, но въпреки това ние имаме някаква яснота. Вярвам, че скоро спасителната операция ще приключи, макар районът да е доста голям", заяви планинският спасител от Сандански – Любен Дамов.

Според планинските спасители двамата планинари са били добре подготвени и екипирани, но са подценили ситуацията и са действали самонадеяно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини