Споразумения за двойни дипломи подписа ЮЗУ с киргизки университети

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

В Югозападния университет „Неофит Рилски“-Благоевград се състоя церемония по подписване на споразумения за двойни дипломи по бакалавърски и магистърски програми в сферата на устойчивия туризъм и устойчивото управление на туризма. Те са с Университета „АДАМ“, с Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков и с Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов, Киргизстан.

Споразуменията бяха подписани от ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – проф. д-р Борислав Юруков, от една страна и доц. д-р Светлана Сирмбард, ректор на Университета „АДАМ“, проф. д-р Курманбек Абдилдаев, ректор на Исикулския държавен университет на името на К. Тинистанов и доц. д-р Алмаз Кадиралиев, заместник-ректор на Киргизкия икономически университет на името на Муса Рускилбеков.

Подписаните споразумения са в резултат на изготвените в трите киргизки университета нови бакалавърски и магистърски програми в рамките на ръководения от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проект „Бакалаври и Магистри – професионалисти при отвореното и дистанционно обучение за развитието на устойчив туризъм в Китай, Виетнам и Киргизстан“ (Проект „LMPT“), Проектeн номер: 573897-EPP-1-2016-1-BG-EPPKA2-CBHE-JP, съфинансиран по Програма „Еразъм +“ на ЕС. Проект “LMPT” е с пряко финансиране от Брюксел от Изпълнителната агенция по аудиовизия, образование и култура на ЕС. Ръководеният от ЮЗУ „Неофит Рилски“ консорциум включва 22 университета и работодателски организации от Франция, Португалия, Италия, България, Гърция, Румъния, Китай, Виетнам и Киргизстан

Киргизките университети, подписали споразуменията, вече са стартирали кампании по набор на студенти, които да се обучават по програмите за двойни дипломи в сферата на устойчивия туризъм в ЮЗУ „Неофит Рилски“ на английски или руски език. Студентите от специалност „Туризъм“ също ще имат възможност за обучение в университетите, партньори по споразуменията.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини