Филмови кадри в Банско показват силата на човешкия дух

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

С прекрасните изпълнения на децата от Народно читалище "Никола Вапцаров" стартира снощи Лятната филмомания в курорта Банско. Кадрите, изпълнени с истории за смелост, приятелство и солидарност, са заснети на едни от най-труднодостъпните места на планетата. Филмовите ленти са носители на множество международни награди. 
Организатори на събитието са община Банско, Народно читалище „Никола Вапцаров“ и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“. 
 

Натали Петрова – организатор на фестивала, уточни, че изданието включва 12 филма от 11 държави и публиката в Банско има наистина огромната привилегия да ги гледа. Събитието тя посвети на Петър Атанасов – създател на фестивала, който от година е „горе над върховете на Пирин, но сърцето му винаги е туптяло за Банско”.

Кметът на общината - Георги Икономов, откри филмовите вечери и изрази възхищението си от героите на филмовите ленти, от онези мъже и жени, които са родени под щастлива звезда, които предизвикват себе си и оцеляват екстремно, достигайки до предели и върхове. Той благодари на Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“ и лично на Натали Петрова за усилията, които тя полага, за да могат зрителите отново да съпреживеят уникалността на формата "Лятна филмомания под звездите". 

Сред зрителите в първата вечер бе и големият български алпинист Кирил Досков. До 27 юли всяка вечер от 21,00 часа на площада в Банско любителите на природата и на екстремните човешки предизвикателсва могат да видят едни от най-зашеметяващите кадри за силата на човешкия дух.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини