Адвокат: Компютърът на Кристиян Бойков все още не е отключен

Снимка: Нова ТВ
Снимка: Нова ТВ

Компютърът на Кристиян Бойков вероятно все още не е отключен. От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Това заяви в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия адвокатът на задържания за пробива с данните на НАП Кристиян Бойков - Георги Стефанов.

"Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет", посочи адвокат Стефанов.

Той отново повтори тезата на защитата, че скандалът с теча на данни идва като удар от конкуренцията по дружеството, в което работи Бойков. „Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците”, каза Стефанов.

Вчера ГДБОП проведе акция в компанията, като бе иззета техника и бе арестуван търговският директор на TAD Group Георги Янков. Собственикът на фирмата е на служебно пътуване в Канада, не се укрива. "Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива”, обясни Стефанов по повод твърдението, че Иван Тодоров е избягал зад граница.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини