Христо Стоичков пожела Златна топка на Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Футболната легенда Христо Стоичков бе посрещнат изключително радушно от стотици свои почитатели вчера в град Петрич. Камата и кметът на общината - Димитър Бръчков, откриха напълно обновения спортен терен в гимназия „Пейо Яворов“. Многофункционалното игрище е за тренировъчен процес на спортни клубове и за часовете по физическо възпитание на гимназистите. „Благодарение на такива съоръжения, каквото откриваме днес, аз съм сигурен, че един ден поне едно от децата тук ще тръгне по моя път и дано дойде отново на този стадион и покаже Златна топка и Златна обувка“, каза Христо Стоичков пред стотиците деца на Петрич. Камата благодари на кмета Димитър Бръчков за направеното в областта на спорта и пожела гимназия „Пейо Яворов“ да открие спортна паралелка. Лентата прерязаха кметът Димитър Бръчков и Христо Стоичков, а после двамата демонстративно направиха началния удар с топка на обновения терен.

Кметът благодари на Камата за оказаната чест да бъде в Петрич. „Вие сте пример, който децата, обичащи спорта, трябва да следват“, каза градоначалникът. Водосвет за здраве отслужи отец Ангел Кочев. При огромен интерес Христо Стоичков представи пред петричката общественост и биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“. Десетки почитатели на легендарния български футболист получиха автограф и успяха да се снимат с него. „Имам прекрасни спомени от този регион. Радвам се, че съм в Петрич“, каза Христо Стоичков на децата от школата на ОФК „Беласица“. Камата имаше специално насрочена среща с тях час преди премиерата на книгата.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини