2 месеца след откриването затвориха АМ Струма за ремонт край Покровник

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Само два месеца след предсрочното откриване на 6,5-километровата отсечка от автомагистрала „Струма” след Благоевград движението по едното платно бе спряно заради укрепване на моста на река Логодашка. Съоръжението се намира в землището на село Покровник  и е част от лот 3.1 на модерното шосе.

По неофициална информация са комрометирани колоните на моста и това може да доведе до пропадане на пътното платно. Според пътни специалисти се извършва корекция на фугите на моста и заради това движението в посока София е спряно.

От АПИ уточниха, че до 28 юли ще се извършва настройка и калибриране на дилатационните фуги на съоръжението над река Логодашка. Дейностите са за сметка на изпълнителя на обекта. След приключването на работата в платното за София ще се ограничи движението в съседното платно за Кулата, а трафикът ще се пренасочи по път I-1 София-Кулата.

Въпросният участък все още е в строеж и е нормално да се извършват довършителни и укрепителни дейности по него. Пътната отсечка бе открита от премиера Бойко Борисов в навечерието на изборите за европейски парламент с обяснението, че целта е да се облекчи трафикът през лятото в посока Гърция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини