Каменица посреща над 400 гости на двоен храмов празник

Каменица посреща над 400 гости на двоен храмов празник

Двоен храмов празник ще отбележат жителите на село Каменица в община Струмяни тази събота. На 27 юли християните почитат паметта на свети Пантелеймон, а в селището на този светец са кръстени и местната църква, и изграденият през 2009 година параклис над населеното място. Църковната служба и курбанът за здраве ще бъдат в параклиса.

Свещеник ще служи в малкия храм след 15,00 часа, а курбанът ще се раздаде на стотиците миряни в 16,00 часа. „Тук живеем малко над 90 души, но ще посрещнем над 400 гости. Съградихме специален навес, където ще са готвачите, музикантите и гостите. Готови са и масите. Оркестър ще весели хората край параклиса, по-късно в селото ще е традиционният събор”, сподели кметът на Каменица – Асен Митрев.

Той уточни, че местните хора решили преди години курбанът на празника на свети Пантелеймон да се раздава край параклиса, а не край църквата в селото.

Вечерта в празничния ден тържеството ще продължи с празнична и музикална програма в центъра на населеното място. Оркестърът ще започне да свири в 21,00 часа, а веселбата почти сигурно ще приключи чак след полунощ.     

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини