Полагат нов асфалт на пътя от Якоруда до Трещеник

Снмка: Община Якоруда, архив
Снмка: Община Якоруда, архив

Ремонтират пътя, който свързва град Якоруда с хижа „Трещеник” в Рила планина. В момента се изпълнява един от най-значимите обекти в община Якоруда – рехабилитацията на шосето от общинския център до курортната местност. Хижата, която се намира сред иглолистните гори на планината, се посещава от все повече туристи от страната и чужбина. Затова се прави ремонт пътя по проект „Рехабилитация на общински път ВLG2354/II-84, Якоруда-Разлог/-х.Трещеник“.

Реализацията му ще спомогне за развитието на туризма в региона. Изпълнител на обществената поръчка е „Техно-Енерджи“ ООД-София, а стойността на проекта е 3 935 088.14 лева. Строителството се осъществява с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съгласно сключен между община Якоруда и Държавен фонд „Земеделие“ договор. Срокът за изпълнение на строителните работи е 350 календарни дни. Общата дължина на трасето е 12 195 метра. Предвидените строителни дейности включват полагането на нова асфалтова настилка и възстановяване на отводняването на пътя.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини