До края на годината санират 15 жилищни блока в Петрич

До края на годината санират 15 жилищни блока в Петрич
Снимка: Община Петрич

Община Петрич обяви две обществени поръчки - за избор на изпълнители за строително-монтажни работи и за строителен надзор по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Процедурите са за 13 блока, които включват 21 входа и 210 апартамента. Общата стойност е 5 012 612. 00 лв.     

„Резултатът е факт, след като успяхме да съкратим много срокове, в това число и срокът за изготвяне на доклада от енергийното обследване на сградите и да продължим нататък процедурата”, обясни заместник-кметът по строителството Минка Салагьорова.

Блоковете в град Петрич, които ще бъдат санирани са: ж.к „Самуил” - бл. № 4, бл.№ 5, бл.№ 6,бл.№ 7,бл.№ 8 и бл. № 9. В ж.к „Изток” ще бъдат санирани бл.№7, бл.№8, бл.№9, бл.№10, бл.№14,бл.№15 и бл.№16.       

Според условията в обявените две процедури за възлагане на обществена поръчка, които касаят инженеринг на седем позиции /изпълнение на работен проект и строителни дейности/ и изпълнение на строителен надзор, един кандидат ще може да участва само по една обособена позиция.

„Целта е да няма забавяне, а да може едновременно да се изпълняват строителните работи”, обясни заместник кмета Минка Салагьорова. 

Още два блока, единият на ул.„Димитър Гощанов” №3 , вторият в ж.к. „Самуил” бл. № 18, са в процес на довършване на процедурата, защото се е наложило отстраняване на недопустими по програмата дейности.     

„Като имам предвид казаното неотдавна, че вече са сключени около 2 000 договора в страната за саниране, смея да кажа, че въпреки наследеното закъснение, община Петрич успя да се включи в програмата с 15 блока и това стана буквално в последния момент”, обобщи кметът Димитър Бръчков. По думите му онези сгради, които заради броя на апартаментите не могат да бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност, се подготвя да бъдат включени в програма „Региони в растеж”.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини