Ротарианци: Българските полицаи не са убийци, искаме справедливост!

Ротарианци: Българските полицаи не са убийци, искаме справедливост!

Членовете на Ротари клуб Благоевград-Център изразиха за пореден път своята подкрепа и съпричастност към петимата осъдени полицаи, които вече трети месец са в Бобовдолския затвор. Борис Механджийски, който е ротарианец, Янко Граховски, Мирослав Писов, Иво Иванов и Георги Калинков бяха осъдени от Върховния касационен съд на странния принцип „на всеки по равно” и получиха присъди от по 7 години лишаване от свобода за смъртта на Ангел Димитров-Чората по време на акция „Респект” на 10 ноември 2005 година.

Ротари клуб Благоевград-Център отбеляза вчера ротарианската Нова година. Досегашният президент Магдалена Прътева предаде управлението на своя наследник Васил Пипев. На събитието присъстваха и младежите от Интеракт и Ротаракт. Хората, които спазват високи морални принципи и помагат за осъществяването на обществени каузи, декларираха своята убеденост в невиността на осъдените служители на реда. Те разпънаха плакат с надпис: „Ние сме Борко! Българските полицаи не са убийци!”.

Ротарианците са категорични, че човек като Борис Механджийски не може да е убиец и да е участвал пряко или косвено в подобно деяние. Всеки момент се очаква решението на ВКС по искането на главния прокурор Сотир Цацаров и на защитниците на осъдените полицаи за възобновяване на наказателното производство и за спиране на изпълнението на наложените им наказания.   

Ротарианците вярват, че магистратите този път ще бъдат обективни и ще вземат правилното решение да възобновят делото и да поправят допусната огромна грешка да бъдат осъдени полицаи, които са изпълнявали служебния си дълг.

Специален гост на Ротари клуб Благоевград-Център бе съпругата на Борис Механджийски – Нели Механджийска. Развълнуваната дама трогна всички със сърдечните думи, с които се обърна към тях.  

„Искам да ви благодаря за подкрепата. Огромно благодаря на всички вас, че в труден за нас момент застанахте до нашето семейство. Благодарна съм, че Боби е част от този клуб. Приятно е да усетиш приятелска ръка на рамото си. Огромно благодаря за добрите сърца, които носите.

Вярвам, че скоро Боби ще е сред нас. Вярвам, че България е европейска държава и тук има държавност и законност. Вярвам в доброто, което ще победи и този път. Вярвам в истината, тя винаги намира своя път и излиза наяве. Бъдете здрави и срещайте доброто по пътя си”, каза Нели Механджийска. Тя пожела за рождения ден на своя съпруг, който е днес /Борис е роден на 9 юли 1973 г./, подаръкът му да бъде справедливо съдебно решение на ВКС, възобновяване на делото и свобода за Боби и неговите четирима колеги.    

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини