Увеличиха броя на децата в групите на забавачките в Разлог

Снимка: Община Разлог, архиви
Снимка: Община Разлог, архиви

Местният прарламент в Разлог даде съгласие през учебната 2019/2020 година да се сформират  групи в общинските детски градини на общината с брой на децата, който е по-голям от определения в Наредба на МОН за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование. Децата обаче не могат да са повече от 28 деца в група на детска градина и не повече от 24 деца в яслена група.

Местният парламент упълномощи кмета Красимир Герчев писмено да информира началника на Регионалното управление на образованието-Благоевград за взетото решение. Причините за него са, че пълняемостта на групите в детските градини, особено в групите в град Разлог, надвишава допустимия брой 23 деца в група. Съгласно норамтивната уредба се допуска надвишаване с до 2 деца, т.е. до 25 деца в група. Реално броят на  децата в групите на детските градини е от 25 до 28 . Най-препълнени са групите на 5-6 годишните деца, като всички са от по 28 деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини