Туристите по родното Черноморие се топят като лански сняг

Снимка: OFF News.bg
Снимка: OFF News.bg

 

Туристите по българското Черноморие се топят като лански сняг. Заведенията са празни, малцина плащат за чадър и шезлонг на плажа, а засега изгледите за подобрение на ситуацията до края на сезона не са никак оптимистични, пише offnews.bg.

Индикациите за очакван спад на чуждестранните туристи по морето са още от началото на годината, а причините до голяма степен са геополитически. В Турция, Египет, Мароко и Тунис е спокойно, а Сърбия и Македония се включиха с агресивни рекламни кампании", обясни пред OFFNews изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова.

Според нея до момента - последните дни на юни, спадът на туристите по българското море е с 8-9 процента. Карастоянова е категорична, че в момента всяка една информация за това как върви сезонът е със съмнителна представителност. Спад обаче безспорно има.

"Ние работим с данни на Министерството на туризма, на МВР, на летищата във Варна и Бургас и туристическия бизнес. Но реалната ситуация ще стане ясна едва в края на сезона", каза тя.

Спадът на туризма е напълно логичен резултат от бетонирането на българското море и нискокачествените услуги предлагани у нас. Според данни на социологическата агенция "Тренд" много голяма част от хората у нас избират да платят по-скъпо за почивка в Гърция и Турция, отколкото да се радват на нашите вълнички.

Според Карастоянова правителството през последните години не е направило нищо, за да задържи положителните тенденции в сектора и не е осигурило приличен бюджет на министерството на Николина Ангелкова.

През последните дни столицата е блокирана от екопротести в защита на Черноморието от варварското презастрояване и забраната за къмпингуване.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини