Спасители извадиха ранения руски планинар от улея под Кончето

Снимка: НП
Снимка: НП "Пирин", архив

Планински спасители извадиха руския турист, паднал лошо след подхлъзване в снежен улей под ръба Кончето в Пирин планина. Това стана малко преди 21,00 часа, а инцидентът се е случил към 16,00 часа днес под ръба в посока кресненското село Влахи. Сигнал подала жената, с която пострадалият правел планински преход. „Има травми по главата, счупена ключица и множество охлузвания. Раненият руснак е на 43 години. Започна транспортирането му от колегите към Банско. Най-трудното мина – ваденето от улея. Имал е късмет, още десетина метра надолу и е щял да загине”, казаха планински спасители. Очаква се спасителната акция да приключи след полунощ..

Спасителите алармираха обаче, че опитали напразно да осигурят хеликоптер да се включи в спасителната акция. Това искане е отправено в министерството на отбраната. „От нашето ведомство ни казаха, че няма летателна машина. Дават се милиарди за военна техника и бойни самолети, а се оказва, че при нужда няма един спасителен хеликоптер, това е недопустимо”, категорични са планински спасители.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини